Vår historie

Facet5 ble utviklet av Norman Buckley på 1980-tallet som respons på markedets ønske om et raskt, praktisk og intuitivt personlighetsverktøy.

Født på 1980-tallet, offisielt stiftet i 1990

Et Facet5-formet hull i markedet

Historien vår begynner midt på 1980-tallet, da evalueringsbransjen vokste i hurtig takt – organisasjoner hadde valgfrihet. Tradisjonelle modeller var godt undersøkte og robuste, men komplekse. De krevde et høyt nivå av opplæring og erfaring, og dataene som ble produsert, måtte kontinuerlig fortolkes av eksperter. Eventuelt kunne de velge mye enklere, ofte godt markedsførte målinger, men kvalitet og substans ble ofte ofret til fordel for brukervennlighet – til tross for at dataene ble brukt til å ta kritiske beslutninger om mennesker.

«Midt i 1980 årene ga jeg konsultasjoner til organisasjoner i Storbritannia ved hjelp av den beste tilgjengelige psykometrien på den tiden. Jeg visste at det fantes gode psykometriske verktøy der ute, men det måtte en hel del opplæring og erfaring til for å bruke dem riktig. Noen utfordret meg ut av det blå til å tenke ut noe som var raskt, enkelt og bruke og bød på mer enn tidens eksisterende verktøy. Så slo det meg: Jeg hadde designbriefingen til det som skulle bli Facet5.»

Norman Buckley, forfatter

Til den dag i dag har filosofien vår forblitt den samme. Vi fortsetter å gjøre pålitelige data om til verdifull innsikt og presentere informasjonen på en mest mulig praktisk og anvendelig måte – slik at det er mulig å handle ut fra den.

Møt forfatterne

Norman Buckley Author of Facet5

Norman Buckley
Stifter og forfatter

Norman har ledet samtalen rundt personlighetsevaluering og -profilering i over 40 år.  Hans urokkelige fokus i denne tiden har vært på å tilby praktiske organisasjonsfordeler som bunner i en dyp psykologisk forståelse.

Norman har en grad i psykologi fra Sydney og begynte karrieren i en australsk konsulentorganisasjon. Fra 1978 drev han sitt eget selskap i Storbritannia, der han viste vei med spesialutviklede evaluerings- og utviklingsprosesser. Han gjorde et omfattende arbeid med biografisk og personlighetsdataanalyse.

Facet5 ble offisielt lansert i januar 1990, basert på ti års forskning på personlighetsteori. Norman fortsetter å spille en sentral rolle i verktøyets fortsatte utvikling.

Rebekah Williams Co-author of Facet5

Rebekah Williams
Direktør og medforfatter

Rebekah sluttet seg til Facet5 i 1996 etter en karriere innen klinisk psykologisk forskning, før hun skiftet felt til forretningspsykologi. Men hun ville ikke stoppe der, så hun fortsatte med en mastergrad i organisasjonspsykologi.

Deretter jobbet hun med organisasjoner både i offentlig og privat sektor, der hun hadde sentrale konsulentoppgaver i forbindelse med store endrings-/omstruktureringsprogrammer i organisasjoner.

Rebekah sluttet seg til Facet5 i 1996 og utviklet innledningsvis et unikt sett med metodologier for personlig utvikling. I løpet av denne tiden stod hun også for mange programmer for individuell og teamutvikling, både for britiske og europeiske oppdragsgivere. Arbeidet hennes med Facet5 spente fra individuell evaluering, lederskapsutvikling og teambuilding til utvikling og gjennomføring av opplæringsprogrammer for å overføre kompleks kunnskap og teknologi til oppdragsgivere.

Facet5 flyttet hovedkontoret sitt til Australia i 2000, og Rebekah flyttet da til Sydney som direktør og medforfatter. Hun er fortsatt involvert i global produktutvikling.

Det globale nettverket vårt har ordet

Det er mennesker som står i sentrum for Facet5. Fremgangen vår gjenspeiler det utrolige forholdet vi har til oppdragsgiverne og instruktørene våre.

Hva er det folk liker så godt ved Facet5? La noen av vennene våre fortelle deg mer. . .

Elsket over hele verden

Vi har vokst og utviklet oss kontinuerlig hele veien, og forsetter å gjøre det. I dag er Facet5 det foretrukne personlighetsverktøyet for tusenvis av organisasjoner verden over. Vi er utrolig stolte av å jobbe sammen med noen av verdens mest fremgangsrike organisasjoner for å hjelpe dem med å realisere potensialet sitt.

I dag hjelper vi oppdragsgiverne våre med å tilby ypperlig ytelse gjennom hele medarbeiderlivssyklusen.

Vi har hovedkontor i Storbritannia, men har satt spor etter oss globalt – det utvidede teamet vårt av partnere og forbindelser er fordelt på en lang rekke land. Facet5 er for øyeblikket tilgjengelig i over 60 land og på 33 språk.